Celluliter/Bodyshape

Vad är Celluliter?

Celluliter är vanligast hos kvinnor och är delvis genetiskt och delvis hormonellt betingade. Celluliter orsakas av att underhudens fettceller blir större, och att vätska samlas i vävnaderna omkring dem. Hudens förankringspunkter, som är oelastiska, drar ner huden i underliggande vävnad och mellan dessa buktar de uppsvällda fettcellerna och den överflödiga vätskan. Detta ger huden ett apelsinliknande utseende, sk apelsinhud.

Den minskade blodcirkulation en bidrar till ansamlingar av slaggprodukter, försämring av ämnesomsättningen samt förtätning av bindväven. Elasticiteten försämras och förhårdnader kan uppstå i vävnaden. Detta resulterar i områden med fettansamlingar och celluliter som inte svarar på kroppslig träning eller strikt diet.

Om du trots bra träning och bra kost inte kan få bort vissa fettdepåer är detta en utmärkt behandling. Du kan behandla lokala fettdepåer på tex mage, insida/utsida lår, stuss, armar och ben.Du kan även behandla områden med celluliter för att reducera dessa och slimma kroppen. Behandlingen är även bra inför och efter en fettsugning för att förbättra och jämna till resultatet efter denna.

Vi använder oss av kombinationen; infrarött ljus, radiofrekvens, vakuumsug, mekanisk massage samt ultraljud.

Infrarött ljus är en optisk energi som jobbar förberedande för Radiofrekvens vilket i sin tur gör att radiofrekvensen jobbar mer lokalt på ett område, t.ex. vid celluliter som har förstorade fettceller. Utan optisk energi så värmer Radiofrekvens upp annan vävnad i onödan och effekten uteblir. Det infraröda ljuset påverkar även muskler och leder och ger en ökad syresättning i blodet.

Radiofrekvens når djupt ner i vävnaden (ca 2cm) och har vägletts av den optiska energin. Radiofrekvensen värmer upp fettvävnaden och metabolismen ökar dramatiskt. Fettcellerna dräneras och reduceras i storlek.

Vakuumsug drar upp vävnaden in i munstycket och frigör sammanpressade blodkärl som aktiveras omedelbart. Blodcirkulationen och lymfcirkulationen aktiveras och forslar bort slaggämnen från fettcellerna.

Mekanisk massage ger en djup bindvävsmassage som luckrar upp sammanpressade fettdepåer och hjälper till att forsla bort slaggämnen.

Ultraljud (Kavitation) sker med ultraljudspulser som passerar de vävnader (hud och fett) som ska behandlas och skapar en kraftig vibration, så kraftig att fettcellsmembranet slutligen sprängs sönder och fettcellen förstörs. Fettpartiklarna utsöndras i blodet där kroppens egen ämnesomsättning, förbränning och utsöndring tar hand om större delen av detta fett.

För att få resultat bör en kur på minst 10 behandlingar 1-2 gånger i veckan göras. Ett behandlingsområde tar ungefär 30 minuter. Resultatet är individuellt och beror bland annat på utgångsläget, dvs hur mycket fettvävnad du vill åtgärda, hur mycket celluliter och sammanpressade fettdepåer som ska åtgärdas.

För att maximera effekten på behandlingen, rekommenderar vi träning i kombination med en balanserad kost, så att fettet ska kunna förbrännas ännu bättre. Vi rekommenderar att man motionerar redan samma dag och dricker mycket vatten innan och efter behandlingen.

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Område

Tid

Pris/Beh

Mage 30 min 1000kr
Love Handles 30 min 1000kr
Mage + Love Handles 40 min 1500kr
Fram eller baksida lår 1h 2000kr
Fram och bakside lår 1,5h 3000kr
Baksida lår och stuss 1h 2300kr

Vid köp av en kur på 9 gånger får du den 10:e gången GRATIS