Fraktionerad CO2-laser

Fraktionerad CO2 laser är det senaste teknologiska genombrottet inom estetisk skönhetsbehandling. Tekniken används för att effektivt och säkert eliminera alla slags hudskador, som exempelvis rynkor, ärr, pigmentfläckar samt hudbristningar. Behandlingsmetoden förbättrar på ett märkbart sätt hudens kvalitet och fasthet, samt uppvisar en dramatiskt föryngrande effekt på alla hudens behandlade områden.

Hur går behandlingen till?
Fraktionerad betyder fragmentarisk eller punktvis behandling. Laserstrålen appliceras på huden i ett fraktionerat mönster av små hål över det behandlade området. Punkterna har en diameter på 0,2 mm och läggs på ett avstånd från varandra om cirka 1 mm. Detta gör att det blir lättare för immunförsvaret att uppnå en effektivare och snabbare läkning av hela det behandlade hudområdet.
Efter utförd konsultation bestäms vilket område som ska behandlas. Därefter appliceras bedövningskräm cirka 50 minuter före påbörjad behandling. Efter det placeras lasermunstycket mot hudytan, och skjuter ett fraktionerat mönster i flera upprepade steg, över det valda området.

Vad händer efter behandlingen?
Genom att metoden bygger på att huden tillfogas en punktvis brännskada, får man en rodnad liknande en solbränna. Huden känns varm och spänd och lite svullen. De första 3 dagarna är effekten av behandlingen som mest kännbar. Efter behandlingen bör man stanna hemma i ett par dagar. De närmaste dagarna efter behandling är det bra att använda mjukgörande vit vaselinsalva i syfte att göra huden mjuk och len. Under läkningsprocessen kommer huden att fjälla med efterföljande klåda, som tyder på att läkningen fortskrider framgångsrikt. Vanligtvis kräver hudens läkning cirka en vecka. Det är viktigt att inte pilla bort skorporna utan att låta dessa ramla bort av sig själv. Under den efterföljande läkningsprocessen som tar cirka 1 månad ändras hudens färg successivt till en normal färg. Ibland uppstår dock temporära pigmentförändringar, speciellt hos personer som har solat . Därför är det viktigt att man undviker direkt exponering mot solljus, både före samt strax efter utförd behandling samt använder solskydd spf 50.

Vilket resultat kan man räkna med att uppnå?
Effekterna av behandlingen blir synliga redan efter en vecka, men full effekt ser man först senare. Eftersom kollagenbildningen byggs upp gradvis under 3 till 6 månader, fortskrider processen framåt mot ett bättre slutresultat. När huden har läkt färdigt märker man en klar förbättring av hudens fina linjer samt rynkor, ärr, pigmentering och hudytans struktur. För att uppnå ett optimalt slutresultat kan man utföra mellan 1 till 3 behandlingar, beroende på patientens behov samt hudens allmänna kondition. Hudens föryngringsprocess pågår några veckor, därför bör en ny behandling inte tillämpas under den första månaden efter behandling.

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Område Pris
Helt ansikte 9500 kr
Hals 5000 kr
Kinder 4000 kr
Händer 4000 kr